Rozdíly mezi proteiny

vše co má souvislost se správnou stravou

Moderátoři: pascal, keba

souc!n
Příspěvky: 3
Registrován: 5. dub 2009 15:00

Příspěvekod souc!n » 9. dub 2009 22:28

Chtěl sem se zeptat esli je nutnost pit syrový bilek nebo stačí z uvařeného vejce (prostě mi syrový bilek vůbec nechutná :D )

Uživatelský avatar
bestial
Coach
Příspěvky: 4556
Registrován: 2. pro 2006 13:02

Příspěvekod bestial » 9. dub 2009 22:45

souc!n píše:Chtěl sem se zeptat esli je nutnost pit syrový bilek nebo stačí z uvařeného vejce (prostě mi syrový bilek vůbec nechutná :D )


a k comu ma byt pitie bielka ako dobrre?

jasne ze nie 8O
Už jen jedna další ampule
Ješte nás čeká sláva
Jednou nás to všechny zabije
No zatím to nakopává.

What I lack in determination, I make up in my superior genetics.
https://www.facebook.com/jan.michalov.trener

Uživatelský avatar
Balthazar
Příspěvky: 1257
Registrován: 26. lis 2007 22:59

Příspěvekod Balthazar » 9. dub 2009 22:59

wtf? cize rocky kecal? si mi znicil ideal picmajster picee :(
Stop acting like a douche, keep your mouth shut, train the right way, and win.

Knowledge is power..arm yourself


What lack in genetics, I make up for with determination and discipline.

souc!n
Příspěvky: 3
Registrován: 5. dub 2009 15:00

Příspěvekod souc!n » 11. dub 2009 19:10

pičmajster píše:
souc!n píše:Chtěl sem se zeptat esli je nutnost pit syrový bilek nebo stačí z uvařeného vejce (prostě mi syrový bilek vůbec nechutná :D )


a k comu ma byt pitie bielka ako dobrre?

jasne ze nie 8O


no četl sem tady že bilek je vlastně samá bílkovina tak mě to jen tak napadlo :D

stz
Příspěvky: 384
Registrován: 30. srp 2007 16:36
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod stz » 11. dub 2009 19:42

j_dogg napsal
Některé staré sportovní diety doporučovaly konzumaci syrových vajec, ale je to úplně nesmyslný způsob, jak do sebe dostat další gramy proteinů. Jedení syrových vajec znamená, že se okrádáte o celou polovinu proteinů, jež můžete absorbovat.
Když budeš jíst jen syrové bílky, je to to samé (nebo horší). Bílky obsahují velké množství avidinu, který se váže s biotinem do formy, v níž tělo nedokáže naštěpit bílkoviny. Tím se buduje částečný nebo úplný "Syndrom nedostatku biotinu (Biotin deficiency syndrome)".
Biotin pomáhá růstu buněk, v metabolismu sacharidů, tuků a proteinů a ve využití vitamínů B komplexu. Zbavuje svaly pálení. Biotin podporuje zdraví potních žláz, nervových vláken a kostní morek.
Nedostatek biotinu může vést k anémii, depresím, padání vlasů, vysoké hladině krevního cukru, zanětům kůže a sliznice, nespavosti, nechutenství, bolestivosti svalů, zvedání žaludku a jazyka. To všechno se týká syrových vaječných bílků.
Díky vaření vajec se zbavíš avidinu a dokážeš absorbovat 98 % proteinu (ne jen polovinu) a navíc ti nehrozí nebezpečí salmonelózy.

souc!n
Příspěvky: 3
Registrován: 5. dub 2009 15:00

Příspěvekod souc!n » 11. dub 2009 20:44

steelZ píše:
j_dogg napsal
Některé staré sportovní diety doporučovaly konzumaci syrových vajec, ale je to úplně nesmyslný způsob, jak do sebe dostat další gramy proteinů. Jedení syrových vajec znamená, že se okrádáte o celou polovinu proteinů, jež můžete absorbovat.
Když budeš jíst jen syrové bílky, je to to samé (nebo horší). Bílky obsahují velké množství avidinu, který se váže s biotinem do formy, v níž tělo nedokáže naštěpit bílkoviny. Tím se buduje částečný nebo úplný "Syndrom nedostatku biotinu (Biotin deficiency syndrome)".
Biotin pomáhá růstu buněk, v metabolismu sacharidů, tuků a proteinů a ve využití vitamínů B komplexu. Zbavuje svaly pálení. Biotin podporuje zdraví potních žláz, nervových vláken a kostní morek.
Nedostatek biotinu může vést k anémii, depresím, padání vlasů, vysoké hladině krevního cukru, zanětům kůže a sliznice, nespavosti, nechutenství, bolestivosti svalů, zvedání žaludku a jazyka. To všechno se týká syrových vaječných bílků.
Díky vaření vajec se zbavíš avidinu a dokážeš absorbovat 98 % proteinu (ne jen polovinu) a navíc ti nehrozí nebezpečí salmonelózy.


Velice hezky odpovězeno :D moc díky za radu ;-)

Uživatelský avatar
FrankSinatra
Příspěvky: 1484
Registrován: 8. bře 2009 12:58

Příspěvekod FrankSinatra » 22. dub 2009 21:38

neviem de to mam napisat ale by som sa chcel spytat kolko gramov bielkovin je v 100gramoch tuniaka v konzerve klasickeho, myslim ze tak okolo 20-30 ale nesom si isty..dik

stz
Příspěvky: 384
Registrován: 30. srp 2007 16:36
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod stz » 22. dub 2009 22:16

FrankSinatra píše:neviem de to mam napisat ale by som sa chcel spytat kolko gramov bielkovin je v 100gramoch tuniaka v konzerve klasickeho, myslim ze tak okolo 20-30 ale nesom si isty..dik


http://www.e-kulturistika.cz/view.php?c ... 2006060002


(pro hledani textu pouzij ctrl+F .) )

Honczik
Příspěvky: 2
Registrován: 13. bře 2009 19:47

Příspěvekod Honczik » 10. kvě 2009 0:13

taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...

Uživatelský avatar
Kost_roun II.
Příspěvky: 448
Registrován: 6. bře 2009 13:41
Bydliště: Praha

Příspěvekod Kost_roun II. » 10. kvě 2009 8:26

Honczik píše:taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...


To by mě taky zajímalo - hodně lidí doporučuje "zpomalit" protein tak,že si ho před spaním rozmixuješ s tvarohem.(což dělám).Vstřebává se to dohromady,nebo se to v žaludku stejně oddělí?
Měl jsem nedávno noční protein od Dymatize a blbě jsem pak spal,často mě bolelo břicho,nebo jsem v prostřed noci musel jít srát...Takže před spanim piju "jen" syrovátkovej rozmixlej ve vanilkovym tvarohu.
Nejhorší je svádět svoje neúspěchy na genetiku,být hubený,neznamená ji nemít.
Za rok může být totiž všechno jinak...

Uživatelský avatar
Pete Permabulker
Příspěvky: 988
Registrován: 13. dub 2008 11:50
Bydliště: Krakonošovo

Příspěvekod Pete Permabulker » 10. kvě 2009 8:49

Mám vzít Matrix nebo Champ. nutrition? O Matrixu se říká jakej je skvělej a kdesi cosi, ale na champions nutrition (80% protein) jsem slyšel chválu i od "běžných" lidí, tj. nereklamních žvástalů.
I can't believe this shit!

Uživatelský avatar
Kost_roun II.
Příspěvky: 448
Registrován: 6. bře 2009 13:41
Bydliště: Praha

Příspěvekod Kost_roun II. » 10. kvě 2009 8:57

Pete píše:Mám vzít Matrix nebo Champ. nutrition? O Matrixu se říká jakej je skvělej a kdesi cosi, ale na champions nutrition (80% protein) jsem slyšel chválu i od "běžných" lidí, tj. nereklamních žvástalů.


Champion nevim,ale je to firma s tradicí...Matrix jsem měl,spokojenost,je dobrý i chuťově..Ale divim se Ti,že nepoužíváš Smartlabs - je minimálně stejně dobrej a levnější.Já zatim lepší protein (kvalita/cena) nepil...
Nejhorší je svádět svoje neúspěchy na genetiku,být hubený,neznamená ji nemít.

Za rok může být totiž všechno jinak...

Uživatelský avatar
FrankSinatra
Příspěvky: 1484
Registrován: 8. bře 2009 12:58

Příspěvekod FrankSinatra » 10. kvě 2009 9:40

Honczik píše:taky bych měl jeden dotaz, když si namíchám proteiňák a nasypu tam syrovátku a kasein, ovlivní mi ten kasein rychlost vstřebávání syrovátky?? Nebo to na sebe nemá vliv, a nejdřív se vstřebá syrovátkovej protejn a postupně kasein??? Co jsem tak pochytil, tak třeba jeden z důvodů, proč nemíchat třeba syrovátkovej protein s mlekém má být to, že obsahuje kasein, kterej vlastně zbrzdí vstřebávání syrovátky, nebo tak nějak ... Podle mě by to na sebe mít vliv nemělo ale třeba se pletu ...

kazein nespomaluje vstrebavanie syrovatky

Uživatelský avatar
J_Dogg
Site Admin
Příspěvky: 5196
Registrován: 10. črc 2006 12:42
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J_Dogg » 7. úno 2010 11:54

J_Dogg píše:Micellární kasein - tento druh proteinu je tráven o mnoho pomaleji než ostatní druhy. Výhodou tohoto proteinu je, že udržuje proteiny v krvi po dobu 6 - 7 hodin. Díky tomuto antikatabolickému efektu nehrozí rozpad vlastních svalových bílkovin.
- micellární kasen má vysokou hodnotu glutaminu, aminokyseliny, která je nejhojnější ve svalové tkáni. Glutamin pomáhá opravovat svalové buňky a zvyšuje jejich objem.
- obsahuje proteinové frakce (glykomakropeptidy, laktoperoxidázu a laktoferrrin, které způsobují uvolňování hormonu cholecystokininu k redukování chuti k jídlu.
- proteinové frakce immunoglobuliny souvisejí s posilováním imunitního systému
- další růstové faktory jsou prezentovány uvnitř tukové membrány micellárního kaseinu


Další info o micelárním kaseinu http://www.osvalech.cz/c-210-micelarni-kasein.html

Osky
Příspěvky: 13
Registrován: 24. led 2011 20:04

Příspěvekod Osky » 24. led 2011 20:07

Mám jednu otázku, ale neviem do akej témy ju mám dat, tak to smerujem sem...Chcem sa vás opýtať kolko je ideálny príjem bielkovín denne...Vela ludí som videl hovorit že 2g/kg, ale čítal som štúdium ktoré hovorí že svaly porastú rýchlejšie pri dávke 1,6g/kg...Dakujem za odpoved


Zpět na “Výživa/diety”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Yahoo [Bot] a 4 hosti